خدمات حفاظتی پارسیان

مجری سیستم های امنیتی دوربین مداربسته و دزدگیردرمشهد بهترین کیفیت با کمترین هزینه را از ما بخواهید

خدمات حفاظتی پارسیان

مجری سیستم های امنیتی دوربین مداربسته و دزدگیردرمشهد بهترین کیفیت با کمترین هزینه را از ما بخواهید

خدمات حفاظتی پارسیان

ما در تلاش هستیم که امنیت را برای شما به ارمغان آورده با پیشگیری از سرقت
شعار ما این است (اساس ارامش وامنیت حاصل تجربه ماندگار)
parsencctv@

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

۴ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

قابلیت دوربین مداربسته

ناصر فولادپناه |

در دوربین مداربسته Smart Tracking یا تعقیب هوشمند اهداف چیست؟

در دوربین مدار‌بسته Smart Tracking یا تعقیب هوشمند اهداف، تکنولوژی‌ای مبتنی بر پردازش تصویر است که در دوربین‌های گردان به کاربر کمک می‌کند از طریق دوربین اهداف مورد نظر خود را دنبال کند.

تعقیب هوشمند هدف


تعقیب هوشمند یا Smart Tracking چطور کار می کند؟

با استفاده از این تکنولوژی دوربین قادر است یک هدف را (از روش‌های مختلفی شناسایی می‌شود) مشخص کرده و آن را در طول بازه دید خود (که معمولا بسیار وسیع است) دنبال کند. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که دوربین را در محلی قرار دهید و بدون دغدغه بتوانید روند جابه‌جایی افراد را تعقیب کنید. قابلیت تعقیب هوشمند به ویژه برای ورودی‌هایی که حساسیت بالایی دارند و تعداد افراد وارد شوند به آنها کم است بسیار موثر است.

 

تعقیب هوشمند هدف

 

تعقیب هوشمند چه فایده‌ای دارد؟

یکی از بزرگترین نقاط ضعف دوربین‌های مداربسته گردان این است که آنها با وجود امکان چرخش در جهت‌های متفاوت در یک لحظه می‌توانند یک محل یا هدف را نشان دهند. این موضوع باعث می‌شود نتوان به صورت موثر از آنها برای پوشش دادن یک محیط وسیع استفاده کرد، مگر اینکه دوربین دارای یک اپراتور همیشگی باشد.

دوربین‌های دارای این تکنولوژی چطور اهداف را شناسایی می‌کنند؟

 

روش‌های شناسایی اهداف برای این قابلیت بسیار متفاوت است و با پیشرفت علم پردازش تصویر هر روز در حال افزایش هستند. در حال حاضر از روش‌های زیر برای شناسایی هدف استفاده می‌شود:

   -دستی(Manual): در این حالت شما به صورت دستی یک هدف را برای دوربین مشخص می‌کنید و دوربین به طور خودکار در بازه دید خود آن را دنبال می‌کند.

   -فعال شدن با ورود یا خروج از یک ناحیه(Region entrance/exiting trigger): در این حالت شما یک ناحیه مجازی را برای دوربین تعریف می‌کنید. بسته تنظیمات شما با وارد شدن یا خارج شدن چیزی به این منطقه، دوربین آن را به صورت هدف دنبال خواهد کرد.


    -توجه به بار بدون صاحب(Unattended baggage trigger): در این حالت دوربین می‌تواند بارهایی که برای مدتی مشخص بدون صاحب در یک محل عمومی رها شده‌اند را شناسایی کرده و آنها را به طور دقیق در تصویر نشان دهد (روی آنها زوم کند) از این قابلیت معمولا برای محیط‌های عمومی شلوغ مثل فرودگاه‌ها با هدف شناسایی عوامل احتمالی خرابکاری یا بمب‌گذاری استفاده می‌شود.


    -فعال شدن با عبور از خط(Line crossing trigger): در این حالت شما خطی فرضی را برای دوربین مشخص می‌کنید، با عبور هر هدف متحرک از این خط، دوربین به صورت خودکار در بازه دید خود آن را دنبال می‌کند.

 

تعقیب هوشمند هدف

 

  -توجه به حذف شیء(Object removal trigge): در این حالت دوربین می‌تواند حذف یک شیء ثابت در محیط را نشان دهد. از این قابلیت برای محیط‌هایی که دارای اشیاء حساس و ثابت هستند مثل موزه‌ها استفاده می‌شود. در صورتیکه یکی از اشیا محل حذف شود دوربین حذف آن را نشان می‌دهد.
با توجه به ساختار تعقیب هوشمند استفاده از این قابلیت تنها برای دوربین های مداربسته گردان قابل انجام است

  • ناصر فولادپناه

انواع دوربین مداربسته

ناصر فولادپناه |

معرفی انواع دوربین مداربسته، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها

انواع دوربین مداربسته

سیستم امنیتی دوربین مداربسته برای هر کسب و کار و سازمانی ضروری است. انواع مختلفی از دوربین مداربسته در بازار وجود دارد. باید بر اساس مکان و کاربری، نوع مناسبی از دوربین مداربسته را انتخاب و خریداری کرد. دوربین های مداربسته ویژگی ها، انواع و تنظیمات متفاوتی دارند. از این رو انتخاب نوع متناسب با کاربری موردنظر بسیار مهم است. در این مطلب انواع دوربین مداربسته و کارکرد آن ها بیان می شود.

معرفی انواع دوربین مداربسته و کاربرد آن‌ها

دوربین مداربسته دام

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته دام یا گنبدی، بیشترین استفاده را در نظارت و امنیت فضاهای بسته دارد. نام این دوربین ها از شکل نیم دایره ی پایه ای که دوربین روی آن قرار می گیرد، گرفته شده است. این نوع پایه ها و شکل ظاهری برای جلب توجه کمتر دوربین استفاده می شوند. البته این پوشش ها دوربین را مخفی نمی کنند. پایه های نیم دایره ای شکل، زاویه دید دوربین را مخفی می کنند؛ از این رو سارقان نمی توانند زاویه مناسب برای دور ماندن از دید دوربین را تشخیص دهند.

اکثر این دوربین‌ ها لنزهایی wide با فاصله کانونی کوچک (۳،۶ یا ۴ میلیمتر) دارند. قسمت هایی از دوربین مداربسته که امکان چرخش، گردش و زوم سریع را فراهم می کند، “اسپید دام” نامیده می شوند.

دوربین های مداربسته دام امکان حرکت دوربین را برای اپراتور فراهم می کنند. برخی از این دوربین ها نیز قابلیت زوم و چرخش خودکار را در فواصل زمانی معین دارند. این دوربین ها می توانند فضایی گسترده را تحت پوشش قرار دهند و حتی در نور کم نیز کار می کنند.

دوربین مداربسته بولت

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین های مدار بسته بولت دارای شکلی استوانه ای و مخروطی هستند که شکلی مشابه با گلوله تفنگ دارند. این دوربین ها اغلب برای دیدن فواصل طولانی استفاده می شوند. این دوربین ها معمولا تنظیمات گردش، چرخش و زوم را ندارند و برای ضبط تصاویر از یک مکان ثابت و منطقه خاص کاربرد دارند.

دوربین مداربسته بولت قابلیت نصب بر روی دیوار و سقف را دارند و هم برای مکان بسته و هم برای فضای باز استفاده می شوند. دوربین های مداربسته بولت اگر در پوششی محافظ قرار بگیرند، ضد آب می شوند. این پوشش، دوربین را از گردوغبار، بارش برف و باران، تگرگ و دیگر عناصر تخریب کننده دور نگه می دارند.

این نوع از دوربین‌ ها قابلیت دید در شب (بااستفاده از مادون قرمز) دارند و می‌توانند در شرایط نوری بسیار تاریک به راحتی تصویربرداری کنند.

دوربین مداربسته C-Mount

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته C-Mount امکان تعویض و جابجایی لنز را دارد. این قابلیت باعث می شود که این دوربین ها کاربری های متفاوتی داشته باشند. لنزهای استاندارد دوربین مداربسته می توانند فاصله 35 تا 40 فوتی را پوشش دهند. دوربین های مداربسته C-Mount امکان استفاده از لنزهای خاص را دارند که امکان پوشش دهی مسافت های بیشتر از 40 فوت را نیز فراهم می کند.

دوربین مداربسته روز وشب

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

این نوع از دوربین ها در محیط های معمولی و همچنین کم نور، کارکرد بهتری دارند. این دوربین ها از نور مادون قرمز استفاده نمی کنند ولی در شرایط مختلف نور و تاریکی تصاویر با کیفیتی ضبط می کنند. دوربین های روز و شب برای نظارت بر امنیت فضاهای باز مناسب هستند. در مکان هایی که دوربین های مادون قرمز عملکرد مطلوب نداشته باشند، دوربین های روز و شب مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها در مقابل تابش مستقیم نور خورشید مقاوم اند و به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته کاربرد دارند.

دوربین مداربسته دید در شب یا فرو سرخ

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین های دید در شب از LED مادون قرمز استفاده می کنند و مناسب فضاهای باز و کم نور هستند. با به کارگیری دوربین‌ های دید در شب می‌ توان در تاریکی شب، یک شخص را از فاصله ۱۸۳ متری مشاهده کرد. تکنولوژی به کار رفته در این دوربین ها به دو روش عمل می‌کنند.

۱ – آشکارسازی تصویر: در قسمت پایینی طیف نوری مادون قرمز نور کمی وجود دارد که جمع شده و طوری تقویت می‌ شود که ما بتوانیم آن را مشاهده کنیم.

۲ – تصویربرداری حرارتی: در این حالت طیف نوری مادون قرمز در قسمت بالایی جمع‌آوری شده و طیف به صورت نور منعکس نشده بلکه به صورت گرما منتشر می‌ شود. اجسام گرم این نور را به اجسام سردتر مثل میز یا یک ساختمان متصاعد می‌ کنند.

دوربین مداربسته شبکه ای و IP

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

این دوربین ها نوع بی سیم و با سیم دارند. نوع اینترنتی آن ها تصاویر را از طریق اینترنت و پهنای باند منتقل می کنند.

نصب دوربین های IP آسان تر از دوربین های آنالوگ است، زیرا نیاز به کابل کشی جداگانه وتقویت منبع تغذیه ندارند و تصاویر را در مسافت های طولانی منتقل می کنند.

دوربین مداربسته بی سیم

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

همه دوربین های بی سیم از تکنولوژی IP استفاده نمی کنند. این نوع از دوربین ها می توانند از تکنولوژی های بی سیم و جایگزین دیگر نیز استفاده کنند. صرف نظر از نوع انتقال تصاویر، مزیت اصلی این دوربین ها انعطاف پذیری در نصب است.

دوربین مداربسته با کیفیت HD

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

این دوربین ها برای مکان های حساس مثل بانک ها مناسب هستند. این دوربین ها امکان زوم کردن روی تصاویر با وضوح بسیار بالا را دارند.

دوربین مداربسته گردان یا PTZ

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

این دوربین ها مشابه دوربین های اسپید دام هستند و دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و (معمولا) زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. همچنین این دوربین ها دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب نیز هستند. یکی از قابلیت های مهم دوربین های مداربسته گردان امکان تعریف کردن تعداد مشخصی preset برای دوربین است. این پریست ها به شما امکان می دهد دوربین را طوری تنظیم کنید که به صورت برنامه پذیر و زمان بندی شده، محل هایی مشخص را به شما نشان دهند.

علاوه بر انواع دوربین مداربسته که در مطلب بالا اشاره شد، تقسیم بندی های دیگری نیز بر اساس نوع کاربری وجود دارد. معمولترین نوع دوربین مداربسته، دوربین مدار بسته ahd می  باشد.

  • ناصر فولادپناه

اموزش انتقال تصویر

ناصر فولادپناه |

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق اینترنت

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

یکی از اولین سوالاتی که افراد، قبل از خریددوربین مدار بسته می پرسند، این است که “آیادوربین مداربسته مورد نظر امکان ارسال تصاویر  از طریق اینترنت، برای مشاهده از راه دور را دارد یا نه؟” در زمان های قدیم دوربین های مداربسته نیاز به فردی داشتند که در تمام طول  روز در مقابل مانیتور بنشیند و تصاویر ارسالی از دوربین مداربسته را کنترل کند. امروزه تکنولوژی دوربین های مداربسته بسیار پیشرفت کرده است. سیستم دوربین های مداربسته مدرن در صورت بروز حادثه پیامی را به تلفن همراه یا تبلت کاربر می فرستند و او را آگاه می کنند. اگر امکان انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق اینترنت وجود داشته باشد، کاربر می تواند بلافاصله اقدامات امنیتی را انجام داده و جلوی فعالیت سارق را بگیرد.

اکثر ویدیو های آموزشی که در رابطه با انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق اینترنت در صفحات مجازی وجود دارند، بسیار کوتاه و به زبان انگلیسی هستند. ما در این مطلب تلاش می کنیم روش و تنظیمات اتصال دستگاه DVR به اینترنت را به صورت گام به گام و با زبانی ساده بیان کنیم.

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق  اینترنت

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

مقدمات لازم برای شروع

1) از اتصال مودم به اینترنت اطمینان حاصل کنید. معمولا همه مودم ها چراغ هایی را در جلوی خود دارند که روشن بودن همه آن ها بیانگر اتصال به اینترنت است. اگر در این مرحله با مشکلی مواجه شدید با پشتیبانی خدمات اینترنت خود تماس بگیرید.

2) مودم خود را از طریق پورت به روتر دوربین مداربسته متصل کنید. پورت اینترنت روتر در پشت آن و در فاصله ای دورتر از پورت های دیگر آن قرار دارد. از یک کابل cat5 بدین منظور استفاده کنید.

3) دستگاه DVR را به یکی از پورت های دیتا در قسمت پشتی روتر وصل کنید. برای این کار نیز می توانید از کابل cat5 استفاده کنید.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

4) دستگاه DVR را به مانیتور متصل کنید. کابل مورد استفاده برای این کار بستگی به نوع مانیتور و نوع پورت های DVR دارد. به عنوان مثال ممکن است مانیتور و دستگاه DVR مجهز به پورت HDMI و یا VGA باشد. شما از هر کدام از این پورت ها می توانید استفاده کنید.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

در این مرحله شما همه سخت افزارها و اتصالات را آماده کرده اید. در ادامه، مراحل بعدی انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق اینترنت را توضیح می دهیم.

تنظیم کردن دستگاه DVR

1) با استفاده از نام کاربری و رمز عبوری که از شرکت سازنده دریافت کرده اید، وارد تنطیمات دستگاه DVR شوید.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

2) منوی تنظیمات شبکه یا Network Setting را انتخاب کنید. در این بخش شما می توانید یک آدرس IP را به دستگاه DVR اختصاص دهید. این آدرس، آدرس IP استاتیک می باشد و معمولا به صورت .192.168 شروع می شوند. شما می توانید این تنظیمات را بعدا تغییر دهید.

  • آدرس IP: آدرس IP دستگاه DVR است. هر دستگاه موجود در شبکه یک آدرس دارد که به صورت یک کد تشکیل شده از چهار عدد نشان داده می شود. شما میتوانید هر یک از بخش های این ادرس را بین 0 تا 255 تنظیم کنید. البته این آدرس باید طوری تنظیم گردد که با شبکه نصب شده فعلی تطابق داشته باشد. سه عدد اول ادرس IP مشخص کننده رنج IP شبکه شما هستند. در صورتی که بخواهید یک دستگاه را به این شبکه وارد کنید باید حتما سه عدد اول IP دستگاه شما هم مشابه بقیه تجهیزات موجود در شبکه باشد و البته عدد چهارم آدرس IP شما باید حتما متفاوت از تمامی تجهیزات موجود در شبکه باشد. توجه داشته باشید که هرگز نباید دو دستگاه با آدرس IP مشابه در شبکه شما وجود داشته باشند. در صورت وجود شبکه شما دچار اختلال خواهد شد.
  • Subnet mask: استفاده از subnet mask در شبکه های کامپیوتری پیچیده تر معنا پیدا خواهد کرد. این خصوصیت، محدوده آدرس های IP شما را مشخص می کند. در شرایط عمومی مقدار این ردیف را در 255.255.255.0 تنظیم کنید. در صورتی که در شبکه ای مقدار subnet mask تجهیزات متفاوت از این مقدار بود قبل از انجام تنظیمات شبکه حتما با مسئول شبکه آن مرکز هماهنگی کنید.
  • GateWay: توضیح مفهوم اصلی Gateway در شبکه شاید کمی بحث را پیچیده کند. به صورت کلی این خصوصیت را باید با آدرس IP مودم خود پر کنید. در صورتی که مودم از قبل از شبکه نصب شده باشد می توانید default gateway را از روی هر یک از دستگاه های موجود در شبکه بخوانید. معمولا در شبکه ها آدرس IP دستگاه مودم 192.168.1.1 است. در صورتی که در شبکه موجود سرور مرکزی وجود داشته باشد این آدرس به سرور مرکزی اختصاص داده شده و آدرس 192.168.1.2 برای مودم در نظر گرفته می شود.
  • TCP Port: 37777
  • UDP PORT: 37778
  • HTTP Port: به آن اینترنت پورت (Internet port) یا وب پورت (Web port) هم می گویند. در حالت کلی این عدد روی 80 تنظیم می شود. این پورت، پورتی است که شما باید بر روی مودم خود فوروارد کنید؛ پس پیشنهاد می کنیم آن را به خاطر داشته باشید. از طریق این پورت شما می توانید تصاویر دوربین مداربسته را در شبکه داخلی یا اینترنت بر روی کامپیوتر ببینید.
انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

در ادامه به توضیح گام های بعدی می پردازیم.

1) سیستم امنیتی مرورگر اینترنت خود را طوری تنظیم کنید که امکان دانلود سرویس DVR را داشته باشد. بدین منظور آدرس زیر را دنبال کنید: Tools > Internet Options > Security.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

در این تب، شما باید Custom Level را انتخاب کنید.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

سپس این قسمت را چک کنید: Download Unsigned ActiveX controls

در این قسمت بجای Disable باید گزینه Promot یا Inable انتخاب شود.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

پس از این مرحله، مرورگر خود را بسته و دوباره آن را باز کنید تا مطمعن شوید که تغییرات ثبت شده است.

2) در این مرحله دستگاه DVR را به مرورگر اینترنت وصل کنید. باید از آدرس IP و Port Number بدین منظور استفاده کنید.

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

3) مرحله سوم فوروارد کردن پورت روتر است. فروارد کردن پورت روتر برای اتصال به DVR از مسافت های دور لازم است.

  • با استفاده از آدرس IP، نام کاربری و رمز عبور، وارد تنظیمات روتر شوید. آدرس IP پیش فرض اکثر روترها 192.168.1.1 است. اگر این آدرس را در قسمت URL مرورگر خود وارد کنید و دکمه Enter را بزنید، یک پنجره باز می شود. شما با وارد کردن رمز عبور و نام کاربری، Log in  می شوید. اگر تغییری در سیستم خود ایجاد نکرده باشید، رمز عبور و نام کاربری “admin” می باشد.
انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

  • پنجره یا تبی که port forwarding یا apps and gaming نامیده شده را انتخاب کنید.روی add a new port forwarding کلیک کنید. به ترتیب زیر عمل کنید:

DVRWEB – 88 – 88 – BOTH – 192.168.1.110 – Enabled

DVRTCP – 37777 – 37777 – BOTH – 192.168.1.110 – Enabled

DVRUDP – 37778 – 37778 – BOTH – 192.168.1.110 – Enabled

انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

  • با سرچ کردن “WHAT IS MY IP” در گوگل، آدرس IP External خود را پیدا کنید. این آدرسی است که برای اتصال دستگاه DVR استفاده خواهید کرد؛ بنابراین آن را یادداشت کنید.
انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

  • آدرس IP Public خود را در قسمت URL مرورگر اینترنت تایپ کرده، 80: را به انتهای آن اضافه کرده و به سیستم متصل شوید. در این صورت می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را از طریق اینترنت دریافت کنید.
انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر دوربین مداربسته

 پیشنهاد می کنیم قبل از انتخاب و خرید دوربین مداربسته با کارشناسان مجرب حفاظت پارسیان تماس بگیرید و از راهنمایی آن ها استفاده کنیدجهت مشاوره و سفارش نصب دوربین مداربسته با کارشناسان حفاظت پارسیان  در تماس باشید

09357957005

09037341545 

  • ناصر فولادپناه

آموزش گام به گام نصب دوربین مدار بسته در ساختمان ها

نصب دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته در ساختمان ها باید  توسط کارشناسان متخصص انجام شود. با این حال اگر کسی در زمینه لوازم الکترونیکی تخصص داشته باشد، می تواند این کار را به تنهایی انجام دهد. آنچه که باید در نصب دوربین مدار بسته مورد توجه قرار بگیرد، تعداد و نوع  دوربین های مورد نیاز، قیمت، محل مناسب برای نصب دوربین ها، نوع کابل و تجهیزات جانبی سیستم و … است. ما در این مطلب آموزش گام به گام نصب دوربین مداربسته را به شما توضیح می‌دهیم.

آموزش گام به گام نصب دوربین مدار بسته در  ساختمان ها

نصب دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته

مرحله اول: خرید دوربین و تجهیزات

قبل از خرید دوربین مداربسته باید نقشه ساختمان و شرایط جغرافیایی ساختمان را بررسی کنید، تا بتوانید نوع و تعداد دوربین های مدار بسته مورد نیاز را محاسبه کنید. انواع دوربین ها و کاربردشان در مطلب معرفی انواع دوربین مداربسته، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌هاتوضیح داده شده است. علاوه بر دوربین ها، تجهیزاتی مثل کابل BNC، پایه دوربین، دستگاه گیرنده DVR، دستگاه گیرنده NVR و کابل IP (برای دوربین های تحت شبکه)، مانیتور برای نشان دادن تصاویر ارسالی از دوربین، هارد برای ضبط تصاویر، نورافکن مادورن قرمز (برای دوربین های دید درشب) و… باید خریداری شوند. لوازمی مثل دریل، پیچ و پیچ گوشتی نیز در نصب دوربین مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرند.

مرحله دوم: انتخاب مکان مناسب برای نصب دوربین

در مرحله‌ی دوم به آموزش یافتن مکان مناسب برای نصب دوربین مداربستهمی‌پردازیم. به طور کلی مکان های مناسب برای نصب دوربین مداربسته به شرح زیرند:

1) روبه روی درب جلویی و پشتی ساختمان

2) پنجره های رو به خیابان و کوچه

3) اتاق های نشیمن و آشپزخانه

4) راه پله ها

5) اتاق نگهداری لوازم گران قیمت، اسناد و مدارک مهم

6) روبروی در تراس و…

موقعیت متناسب نصب دوربین مدار بسته بسیار مهم است. مکان هایی که در ادامه معرفی می شوند، برای نصب دوربین مدار بسته مناسب هستند.

  • دوربین مدار بسته باید در بالاترین نقطه ساختمان نصب شوند، در این صورت دوربین ها از دسترس خرابکاران و سارقان دور می مانند و همچنین منطقه بزرگ تری را پوشش می دهند.
  • دوربین های مدار بسته ای که بیرون ساختمان نصب می شوند، بهتر است زیر سایه بان قرار بگیرد تا از آسیب نور آفتاب و بارش برف و باران در امان بماند.
  • موقعیت نصب دوربین مداربسته باید طوری باشد که لنز آن در مقابل پرتو مستقیم نور خورشید و لامپ قرار نگیرد.
  • اطراف محلی که دوربین مدار بسته نصب می شود باید خلوت باشد تا مانع دید گسترده دوربین نشود.
  • بهتر است دوربین مدار بسته در گوشه های ساختمان نصب شود، در این صورت کابل های متصل به آن از دید افراد مخفی می شود.
  • محل نصب دوربین مدار بسته باید نزدیک به پریز برق و یا دیگر انواع منبع تغذیه باشد.
  • اگر دوربین مدار بسته در محلی نصب شود که در معرض دید افراد باشد، جلوی فعالیت سارقان گرفته می شود.

مرحله سوم: انجام سیم کشی، نصب صحیح تجهیزات و اتصال آن ها به هم

برای توضیح بهتر روند نصب دوربین مدار بسته، سیستم های امنیتی را به سه دسته کلی آنالوگ، شبکه یا IP و بدون سیم یا وایرلس تقسیم بندی می کنیم. در ادامه طریقه نصب این سه نوع ازدوربین های مدار بسته را شرح خواهیم داد.

1) دوربین مدار بسته آنالوگ

نصب دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته

شکل شماتیک نصب دوربین های آنالوگ در تصویر بالا نشان داده شده است. پس از نصب دوربین مدار بسته در محل مناسب، سیم برق آن را به منبع تغذیه وصل کنید. از یک کابل BNC برای اتصال دوربین و دستگاه گیرنده DVR استفاده کنید. این کابل از یک طرف به قسمت Output دوربین مداربسته و از سمت دیگر به قسمت Input دستگاه DVR متصل می شود. سپس با یک کابل BNC، قسمت Output دستگاه DVR را به قسمت Input مانیتور وصل کنید. در این مرحله با روشن کردن سیستم دوربین مدار بسته، تصاویر در مانیتور نشان داده می شود. در انتها با استفاده از پوشش های مناسب، روی سیم کشی و کابل ها را بپوشانید.

2) دوربین مدار بسته شبکه یا IP

نصب دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته

در این سیستم ها از دستگاه گیرنده NVR استفاده می شود. این سیستم ها از یک کابل برای اتصال دوربین و دستگاه NVR استفاده می کنند. این کابل هم تصاویر ویدیویی و هم انرژی الکتریکی مورد نیاز را منتقل می کند. همانند دوربین های آنالوگ، پس از نصب و اتصال قطعات و آزمایش درستی کارکرد سیستم، روی سیم کشی و کابل ها را بپوشانید. با انجام این کار علاوه بر زیبایی و ظرافت کار، کابل ها از آسیب بیرونی در امان می مانند. با مشاهده تصویر شماتیک بالا می توانید فرایند نصب را به آسانی انجام دهید.

3) دوربین مدار بسته بی سیم یا وایرلس

نصب دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته

همانطور که در شکل بالا می بینید، برای نصب دوربین مدار بسته وایرلس، نیازی به کابل کشی وجود ندارد. در این شرایط امکان تغییر مکان دوربین به آسانی وجود دارد. برای نصب این دوربین، پس از قرار دادن دوربین در محل مناسب، آن را به منبع تغذیه وصل کنید. یک دستگاه بی سیم که به دستگاه DVR متصل می شود، تصاویر ارسالی از دوربین را دریافت کرده و وارد دستگاه DVR می کند. این تصاویر از طریق سیم از دستگاه DVR به مانیتور منتقل شده و نمایش داده می شوند. مزیت این دوربین ها سهولت در نصب، سهولت امکان جابجایی دوربین مدار بسته و عدم نیاز به پوشاندن کابل می باشد.

اهمیت نصب دوربین مدار بسته در ساختمان ها به منظور نظارت امنیتی بر کسی پوشیده نیست. همان‌طور که در بالا دیدید نصب دوربین مدار بسته کاری نسبتا ساده است ولی اگر بخواهید این کار به سرعت و بدون دردسر انجام شود، نصب دوربین مدار بسته را به کارشناسان حرفه ای و متخصص پویابین بسپارید

  • ناصر فولادپناه